Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marinált sült paprika saláta recept

Marinált sült paprika saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db húsos, érett tvpaprika

    A léhez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 l víz
    • 3 ek ecet
    • 1 ek kristálycukor
    • 1 kk só
    • 10-15 db egész bors
    • 2-3 babérlevél
    • zúzott fokhagyma ízlés szerint
    • 5-6 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

    A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra megsütjük.

    Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.

    A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba. Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olíva olajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

    Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét!

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hűtőszekrényben, fedeles tárolóedényben 4-5 napig is eláll, tehát előre ellehet készíteni!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá