Marinált sült paprika saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Marinált sült paprika saláta

Hozzávalók:

  • 5 db húsos, érett tvpaprika

A léhez:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 3 ek ecet
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 kk só
  • 10-15 db egész bors
  • 2-3 babérlevél
  • zúzott fokhagyma ízlés szerint
  • 5-6 ek olívaolaj

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra megsütjük.

Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.

A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba. Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olíva olajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét!

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Hűtőszekrényben, fedeles tárolóedényben 4-5 napig is eláll, tehát előre ellehet készíteni!