Hozzávalók:
A léhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 210 fokra.
A paprikákat megmossuk és tepsire rakjuk, majd nagyjából 15-18 perc alatt fekete foltosra megsütjük.
Miközben sülnek a paprikák, egy tálban ízlés szerint összekeverjük a savanyú lét és hozzáadjuk a félkarikára vágott vöröshagymát.
A megsült paprikákat pár percre légmentesen letakarjuk, majd a bőrét és a csumáját eltávolítjuk, de arra ügyeljünk, hogy a belsejéből a finom leve ne vesszen kárba. Beletesszük a savanyú lébe, nyakon öntjük egy kis olíva olajjal és legalább 2 órára hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Bármilyen sült mellé vagy csak egy-két nagy szelet kacsazsíros kenyérrel megállja a helyét!
Jó étvágyat kívánok!
Hűtőszekrényben, fedeles tárolóedényben 4-5 napig is eláll, tehát előre ellehet készíteni!