Bográcsos marhapörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bográcsos marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 5 kg marhalábszár felkockázva
  • 1 kg vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis kanál őrölt kömény
  • 60 dkg zöldpaprika
  • 1 db csípős paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 ek őrölt pirospaprika
  • 2 dl száraz vörösbor

Elkészítése:

A szalonnát felcsíkoztam, majd zsírjára pirítottam. A sült szalonnát kivettem, és a zsírhoz hozzáadtam a darabolt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát.

Kicsit dinszteltem, majd hozzáadtam a köménymagot, amit kicsit kipattogtattam.

A kockázott marhalábszárat is beletettem, valamint a felkarikázott paprikának felét, és a paradicsomokat egészben úgy, hogy a csumáját kivágtam, és kereszt alakban bevágtam.

A húst kicsit pirítottam addig, míg ki nem fehéredett.

Kevés vizet öntöttem alá (nehogy odakapja) és többszöri keverés mellett megvártam, amíg levet ereszt, majd megsóztam és hozzá öntöttem a vörösbort.

A bográcsba került a felkarikázott paprika másik fele, és az erős paprika is félbe vágva. Ezután 3 órán át főtt, a bográcsot időnként megforgatva, és az elfőtt lét időnként pótolva.

Mikor már majdnem megfőtt, hozzákevertem a paprikát. Rövid rotyogtatás után kész volt a pörkölt.