Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós-tejfölös marhahúsgombóc-leves recept

Zöldborsós-tejfölös marhahúsgombóc-leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott kiskanál só
    • őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 1 db vöröshagyma
    • 4 ek olaj
    • 2 db petrezselyem gyökér
    • 3 db sárgarépa
    • 1 ek liszt
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 10 dkg zöldborsó (idényben friss)
    • egy kis csokor apróra vágott petrezselyem
    • 2 dl tejföl
    • 1 l húsalaplé

    Elkészítése:

    A vöröshagymát finomra vágjuk és egy fazékban az olajon párolni kezdjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a hagymára dobjuk

    Magas hőfokon pirítjuk 2-3 percig, azután a liszttel és a paprikával meghintjük. Kevergetve 1 percig sütjük majd felöntjük az 1 l húsalaplével, és a fél liter vízzel

    Amíg a levesünk lassan felforr elkészítjük, a húsgombócot. A darált húshoz a zsemlemorzsát 1 tojást sót fekete borsot hozzáadva összedolgozzuk

    Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk forrásban lévő levesbe rakjuk. 25 percig főzzük majd az utolsó 10 percre a borsót is hozzáadjuk a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

    A tejfölt egy kevés forró lével elkeverjük, így öntjük vissza a többi leveshez, és kevergetve megforrósítjuk.

    Ha kell utána ízesítünk. Pár csepp tárkonyecettel pikánssá tehetjük. Forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá