Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk és egy fazékban az olajon párolni kezdjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, és a hagymára dobjuk
Magas hőfokon pirítjuk 2-3 percig, azután a liszttel és a paprikával meghintjük. Kevergetve 1 percig sütjük majd felöntjük az 1 l húsalaplével, és a fél liter vízzel
Amíg a levesünk lassan felforr elkészítjük, a húsgombócot. A darált húshoz a zsemlemorzsát 1 tojást sót fekete borsot hozzáadva összedolgozzuk
Vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formálunk forrásban lévő levesbe rakjuk. 25 percig főzzük majd az utolsó 10 percre a borsót is hozzáadjuk a felaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A tejfölt egy kevés forró lével elkeverjük, így öntjük vissza a többi leveshez, és kevergetve megforrósítjuk.
Ha kell utána ízesítünk. Pár csepp tárkonyecettel pikánssá tehetjük. Forrón tálaljuk.