Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsóleves recept

Zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • 30 dkg répa
    • 5 dkg petrezselyem
    • 50 dkg zöldborsó
    • 1 dl olaj
    • 3 liter víz
    • bors
    • kristálycukor

    Rántás:

    • 1 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál félkész leves

    Elkészítése:

    A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.

    Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.

    A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.

    Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.

    Tipp:

    Készíthetünk hozzá házi tésztát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá