Zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Leves:

  • 30 dkg répa
  • 5 dkg petrezselyem
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 dl olaj
  • 3 liter víz
  • bors
  • kristálycukor

Rántás:

  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál félkész leves

Elkészítése:

A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.

Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.

A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.

Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.

Tipp:

Készíthetünk hozzá házi tésztát is.