Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zellerkrémleves pirított karalábé kockákkal recept

Zellerkrémleves pirított karalábé kockákkal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db karalábé
    • 1 db zeller
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 ek zsír (liba, kacsa)
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 tk ételízesítő
    • 1 tk lestyán szárított, morzsolt
    • 2,5 dl tejszín
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A karalábét, vöröshagymát és zellert meghámozom, majd a karalábét, vöröshagymát kisebb, a zellert nagyobb kockára vágom.

    A fazékban, amiben a levest fogom főzni, felhevítem a zsírt, rádobom a karalábét, és állandó keverés, vagy rázogatás mellett arany barnára pirítom, majd kiszedem egy tányérra és félre teszem.

    A fazékban visszamaradt forró zsírra dobom a felkockázott zellert, vöröshagymát, sózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom. A közben elfövő folyadékot kevés vízzel pótolom.

    Ha a zeller megpuhult megszórom a lestyán felével, felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi és botmixerrel péppé turmixolom.

    Vízzel beállítom a sűrűségét, megszórom ételízesítővel, darálok rá kevés borsot, ízlés szerint sózom és felforralom.

    Végül beleöntöm a tejszínt, ezzel is megforralom és tálalom.

    A tányérokba levest szedek, közepébe halmozom a pirított karalábé kockákat és megszórom a maradék lestyánnal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá