Zellerkrémleves pirított karalábé kockákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db karalábé
  • 1 db zeller
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek zsír (liba, kacsa)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk lestyán szárított, morzsolt
  • 2,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A karalábét, vöröshagymát és zellert meghámozom, majd a karalábét, vöröshagymát kisebb, a zellert nagyobb kockára vágom.

A fazékban, amiben a levest fogom főzni, felhevítem a zsírt, rádobom a karalábét, és állandó keverés, vagy rázogatás mellett arany barnára pirítom, majd kiszedem egy tányérra és félre teszem.

A fazékban visszamaradt forró zsírra dobom a felkockázott zellert, vöröshagymát, sózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom. A közben elfövő folyadékot kevés vízzel pótolom.

Ha a zeller megpuhult megszórom a lestyán felével, felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi és botmixerrel péppé turmixolom.

Vízzel beállítom a sűrűségét, megszórom ételízesítővel, darálok rá kevés borsot, ízlés szerint sózom és felforralom.

Végül beleöntöm a tejszínt, ezzel is megforralom és tálalom.

A tányérokba levest szedek, közepébe halmozom a pirított karalábé kockákat és megszórom a maradék lestyánnal.