Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás burgonyaleves recept

Vargányás burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg burgonya
    • 2-3 db sárgarépa
    • 1 db fehérrépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db zöldségleves kocka
    • 1 kk darált paprika
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 5 dkg szárított vargánya gomba
    • 2 ek étolaj
    • 2 finomliszt
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld aprítva
    • 1 kk pirospaprika

    A galuskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csipet só
    • 2 ek víz
    • liszt ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megtisztított sárga- és fehérrépát felkarikáztam. A vargánya gombát beáztattam, a levétől leszűrtem.

    A zöldségeket a gombával, a hagymákkal és fél liter vízzel fel tettem főni. Egy kis őrölt borssal megszórtam, sóztam, és 1 mokkáskanál darált paprikát, a hagymákat, leveskockát is beletettem, majd fedő alatt félkészre főztem.

    Az elfőtt levét vízzel pótoltam. Ezután beletettem a kockára vágott burgonyát, amivel készre főztem. A végén az étolajon a liszttel zsemleszínű rántást készítettem, megszórtam friss, apróbbra vágott petrezselyem zöldjével, piros paprikával, vízzel felöntöttem, a levesbe öntöttem, kevertem, összeforraltam a levest.

    A galuska hozzávalóit összekevertem annyi liszttel,hogy jól szaggatható legyen.

    Ne legyen lágy, de kemény sem! A galuskát a levesbe szaggattam,amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a levesünk.

    Tejföllel locsoltam meg a levest tálaláskor.

    Különleges, finom aromája van a levesnek a vargánya gombától.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá