Hozzávalók:
A galuskához:
Elkészítése:
A megtisztított sárga- és fehérrépát felkarikáztam. A vargánya gombát beáztattam, a levétől leszűrtem.
A zöldségeket a gombával, a hagymákkal és fél liter vízzel fel tettem főni. Egy kis őrölt borssal megszórtam, sóztam, és 1 mokkáskanál darált paprikát, a hagymákat, leveskockát is beletettem, majd fedő alatt félkészre főztem.
Az elfőtt levét vízzel pótoltam. Ezután beletettem a kockára vágott burgonyát, amivel készre főztem. A végén az étolajon a liszttel zsemleszínű rántást készítettem, megszórtam friss, apróbbra vágott petrezselyem zöldjével, piros paprikával, vízzel felöntöttem, a levesbe öntöttem, kevertem, összeforraltam a levest.
A galuska hozzávalóit összekevertem annyi liszttel,hogy jól szaggatható legyen.
Ne legyen lágy, de kemény sem! A galuskát a levesbe szaggattam,amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a levesünk.
Tejföllel locsoltam meg a levest tálaláskor.
Különleges, finom aromája van a levesnek a vargánya gombától.