Vargányás burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vargányás burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 2-3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db zöldségleves kocka
  • 1 kk darált paprika
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 2 ek étolaj
  • 2 finomliszt
  • 1 kis csokor petrezselyem zöld aprítva
  • 1 kk pirospaprika

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 ek víz
  • liszt ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított sárga- és fehérrépát felkarikáztam. A vargánya gombát beáztattam, a levétől leszűrtem.

A zöldségeket a gombával, a hagymákkal és fél liter vízzel fel tettem főni. Egy kis őrölt borssal megszórtam, sóztam, és 1 mokkáskanál darált paprikát, a hagymákat, leveskockát is beletettem, majd fedő alatt félkészre főztem.

Az elfőtt levét vízzel pótoltam. Ezután beletettem a kockára vágott burgonyát, amivel készre főztem. A végén az étolajon a liszttel zsemleszínű rántást készítettem, megszórtam friss, apróbbra vágott petrezselyem zöldjével, piros paprikával, vízzel felöntöttem, a levesbe öntöttem, kevertem, összeforraltam a levest.

A galuska hozzávalóit összekevertem annyi liszttel,hogy jól szaggatható legyen.

Ne legyen lágy, de kemény sem! A galuskát a levesbe szaggattam,amikor feljön a leves tetejére,akkor kész a levesünk.

Tejföllel locsoltam meg a levest tálaláskor.

Különleges, finom aromája van a levesnek a vargánya gombától.