Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újházi tyúkhúsleves recept

Újházi tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db tyúk kb. 1, 5 kg
    • 5-6 db sárgarépa
    • 4 db fehérrépa
    • 1 db kisebb darab zeller
    • 1 db kisebb karalábé
    • 1 fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2-3 fej gomba
    • 2-3 evőkanál zöldborsó
    • ízlés szerint só
    • 6-8 db bors

    Tálaláshoz

    • ízlés szerint cérnametélt

    Elkészítése:

    A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával.

    Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.

    A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk.

    A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra.

    A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg.

    Két óra lassú főzés után adjuk a levesalaphoz a zöldségeket.

    Ha a répa már félig megpuhult, akkor beletesszük a levesbe a zöldborsót.

    Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult, elkészült a leves.

    Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.

    Pihentessük a levesünket pár percig, majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír szedjük le.

    Tálaljuk a hússal, zöldségekkel és tésztával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá