Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tyúkhúsleves recept

Tyúkhúsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész, tisztított tyúk
    • 5 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 db burgonya
    • 2-3 szál petrezselyemzöldje
    • 1 kisebb karalábé
    • 1 kisebb zeller gumó
    • víz (kb 2-3 liter)
    • 5 szem egész fekete bors
    • csipet egész kömény

    Elkészítése:

    A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk.

    Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk.

    A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét is.

    Sóval, a szemes fekete borssal és köménnyel ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük, kb 3 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul, az könnyen elválik a csonttól.

    A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.

    Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntött levest.

    Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, hús darabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta és aranylóan sárga lesz.

    A levest főtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá