Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes rebarbara krémleves recept

Tejszínes rebarbara krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6-8 szál rebarbara
    • 4-5 ek barna cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 kk őrölt fahéj
    • 4 db szegfűszeg
    • 1/2 kk őrölt gyömbér
    • csipet só
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 5 dl víz
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

    A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel és tegyük vissza a tűzre (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

    Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, tegyük bele a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük kb 10 percig.

    Amikor a rebarbara már szinte szét főtt, vegyük le a tűzről, vegyük ki a szegfűszeget, majd turmixoljuk le és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.

    A tejszínt keverjük simára a pudingporral és állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd kevergetve főzzük még 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön.

    Tipp:

    Tálaláskor merjük a rebarbara krémlevest tányérba, kanalazzunk rá keményre felvert tejszínhabot, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint édes, ropogós kekszet is kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá