Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Medvehagyma krémleves recept

Medvehagyma krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg medvehagyma
    • 3 szák újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
    • 2 közepes burgonya
    • 1,7-2 l szárnyas alaplé (lehet zöldség is)
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 5 dkg vaj
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A megtisztított medvehagymát és zöldhagymát felszeleteljük, majd a felhevített vajon elkezdjük párolni.

    Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig együtt pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel vagy alaplével.

    Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk az egészet.

    Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal vagy pirítóskockákkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá