Medvehagyma krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg medvehagyma
  • 3 szák újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 2 közepes burgonya
  • 1,7-2 l szárnyas alaplé (lehet zöldség is)
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A megtisztított medvehagymát és zöldhagymát felszeleteljük, majd a felhevített vajon elkezdjük párolni.

Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, a zúzott fokhagymát, 2-3 percig együtt pároljuk fedő alatt, majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük és felöntjük a levessel vagy alaplével.

Addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és botmixer segítségével összeturmixoljuk. Sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk az egészet.

Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal, főtt tojáskarikákkal vagy pirítóskockákkal.