Tavaszi gombóc leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Gombóc:
- 30 dk darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- vegeta
- majoránna
Leves:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 5 dkg eperlevél tészta
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk.
Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szeritn sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából.
Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük.
Közben a zölségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével.
Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt.
Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »