Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi gombóc leves recept

Tavaszi gombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Gombóc:

    • 30 dk darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • vegeta
    • majoránna

    Leves:

    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg fehérrépa
    • 10 dkg zeller
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • 5 dkg eperlevél tészta

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk.

    Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szeritn sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából.

    Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük.

    Közben a zölségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével.

    Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt.

    Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá