Tavaszi gombóc leves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Gombóc:
- 30 dk darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- só
- vegeta
- majoránna
Leves:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 5 dkg eperlevél tészta
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk.
Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szeritn sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából.
Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük.
Közben a zölségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével.
Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt.
Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.