Tavaszi gombóc leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Gombóc:

  • 30 dk darált hús
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • vegeta
  • majoránna

Leves:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • 5 dkg eperlevél tészta

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben felforralunk 2 liter vizet, melyhez ízlés szerint sót vagy vegetát adunk.

Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát és ízlés szeritn sót és majoránnát. az egészet alaposan összedolgozzuk, majd diónyi gombócokat formázunk a masszából.

Ha a víz felforrt, akkor a gombócokat beletesszük.

Közben a zölségeket megtisztítjuk és felvágjuk, a hagyma kivételével.

Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a felaprított zöldségeket, majd a már félig megfőtt gombócokhoz adjuk az egész fej hagymával együtt.

Végül, mikor már minden megfőtt, akkor hozzáadjuk a tésztát és így főzzük készre.