Savanyú káposztás bableves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leves:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2,5 l víz
Rántás:
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A káposztát hideg vízben átmossuk, kicsavarjuk és kb 2,5 liter vízben feltesszük főni. A kolbászt és a tarját apró kockára vágjuk.
A megtisztított sárgarépát vékonyra karikázzuk. A kolbászt és a tarját a leveshez adjuk, ízesítjük a fűszerekkel: sóval, borssal, darált paprikával, ételízesítővel.
Ha már a káposzta kellőképpen megfőtt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd mikor már a répa is madnem kész, akkor az átmosott, lecsepegtetett konzerv babot is beletesszük és összeforraljuk.
A lisztet kevés olajon megpirítjuk, a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával, majd a tejföllel csomómentesre keverjük. Ha répa is megfőtt, a forró leves levével felhígítjuk a rántást, majd a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni és melegen kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »