Orjaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg húsos orjacsont
- só
- 5 szem fekete bors
- 1 db babér
- 2 szál petrezselyem
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 szál sárgarépa
- 1 kicsi zeller
- 1 pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb karalábé
- 1 vöröshagyma héjával együtt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.
A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Lassú tűzön 3 órát főzzük.
Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.
Tipp:
Klasszikus leves,a mit hétköznap is sokszor készítek, de főleg télen esik jól .
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










