Orjaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg húsos orjacsont
- só
- 5 szem fekete bors
- 1 db babér
- 2 szál petrezselyem
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 szál sárgarépa
- 1 kicsi zeller
- 1 pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 kisebb karalábé
- 1 vöröshagyma héjával együtt
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.
A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Lassú tűzön 3 órát főzzük.
Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.
Tipp:
Klasszikus leves,a mit hétköznap is sokszor készítek, de főleg télen esik jól .
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »