Orjaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kg húsos orjacsont
  • 5 szem fekete bors
  • 1 db babér
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1  kisebb karalábé
  • 1 vöröshagyma héjával együtt
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.

A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Lassú tűzön 3 órát főzzük.

Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.

Tipp:

Klasszikus leves,a mit hétköznap is sokszor készítek, de főleg télen esik jól .