Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orjaleves recept

Orjaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kg húsos orjacsont
    • 5 szem fekete bors
    • 1 db babér
    • 2 szál petrezselyem
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 3 szál sárgarépa
    • 1 kicsi zeller
    • 1 pirospaprika
    • 1 paradicsom
    • 1  kisebb karalábé
    • 1 vöröshagyma héjával együtt
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    Egy nagy fazékban feltesszük a megmosott húsos csontokat a főzőlapra, hideg vízzel felöntjük, és felforraljuk.

    A habzásnál letisztítjuk a szennyeződést, majd beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Lassú tűzön 3 órát főzzük.

    Ezután leszűrjük, és a zöldségeket és a leszedett húst külön tálba kínáljuk kifőzött tésztával.

    Tipp:

    Klasszikus leves,a mit hétköznap is sokszor készítek, de főleg télen esik jól .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá