Nyírségi húsgombócleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Leveshez:
- 2 sárgarépa hosszúkásra vágva
- 1 petrezselyemgyökér, megtisztítva, hosszúkásra vágni
- 3 krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika (őrölt)
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek liszt a habaráshoz
- 1 kevés mustár vagy ecet
- 1 kevés tárkonylevél és petrezselyemzöld
Gombóchoz:
- 25 dkg darált hús
- 1 ek zsemlemorzsa
- 2 ek rizs
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, őrölt bors
- 1 fej nagy fej vöröshagyma nagyon apróra vágva vagy reszelve
Elkészítése:
A sárgarépát, a petrezselyem zöldet és a zöldbabot felszeletjük. A krumplit kockákra vágjuk, majd 1 fej hagymával, a zöldborsóval, a sóval és a szemes borssal feltesszük főni.
Amíg fő, elkészítjük a gombócokat. A hozzávalókat összegyúrjuk és nedves kézzel kis gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a leveslé felforr, beletesszük a gombócokat is, majd együtt kb 20 perc alatt készre főzzük.
Ha úgy érezzük, hogy megfőtt, behabarjuk (ha tejföllel csináljuk, savanykásabb lesz). A tejszínben csomómentesre keverjük a lisztet és a leveshez adva felforraljuk az egészet. Kevés ecet vagy kávéskanálnyi mustár is mehet hozzá.
A végén apróra vágott petrezselyemzöldet valamint kevés tárkonyt tehetünk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.