Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros burgonyagombóc leves recept

Magyaros burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg burgonya
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg fehérrépa
    • 5 dkg zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál zsír
    • 25 dkg kolbász
    • 2 kávéskanál fűszerpaprika
    • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
    • 150 g tejföl
    • 1 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.

    Áttörjük és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.

    A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

    A finomra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, pár percig még pirítjuk, majd rátesszük a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet adunk hozzá ízlés szerint, majd felöntjük 2 l vízzel.

    Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

    Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel és a leveshez öntjük és beforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá