Magyaros burgonyagombóc leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy tojás
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 25 dkg kolbász
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • só, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
  • 150 g tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése:

A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a levét félretesszük.

Áttörjük és hagyjuk kihűlni, majd ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk. Diónyi darabokat csípünk a masszából és gombócokká formázzuk.

A többi zöldséget megmámozzuk és ízlés szerinti méretűre vágjuk, a hagymát finomra aprítjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

A finomra vágott hagymát megdinszteljük a zsíron, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket és a karikázott kolbászt, pár percig még pirítjuk, majd rátesszük a fűszerpaprikát és sót, borsot, gulyáskrémet adunk hozzá ízlés szerint, majd felöntjük 2 l vízzel.

Lefedve addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem puhák, ekkor a gombócokat is beletesszük és együtt készre főzzük.

Ekkor a tejfölt elkeverjük a liszttel és a leveshez öntjük és beforraljuk.