Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsekrémleves különleges húsgombóccal recept

Lencsekrémleves különleges húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 200 g vörös lencse
    • 3 ek olívaolaj
    • 3 db koktél paradicsom
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 db zellerszár
    • 1 paprika
    • 1 sárgarépa
    • 2 tk mustár
    • 1 tk méz
    • 1 mk currypor csípős

    Gombóchoz:

    • 50 dkg darálthús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál római kömény
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa
    • só, bors, koriander
    • 8 dkg őrölt sós pisztácia

    Elkészítése:

    A vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.

    A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük vízzel.

    10 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, majd néhány perc múlva a szeletelt zellerszárat.

    Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.

    Curryvel, mézzel, és mustárral ízesítjük, majd turmixoljuk.

    Elkészítjük a húsgombócokat:

    Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel, morzsával, és pisztáciával.

    Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból.

    A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük. Azon forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá