Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromkrémleves recept

Citromkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 citrom
    • 1 l víz
    • 10-12 dkg cukor
    • 1 dl habtejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 1 kiskanál fahéj
    • vanília kivonat vagy paszta
    • 1 csomag vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A citromok héját hámozóval levágjuk, a fehér részeket lepucoljuk úgy, hogy csak a hús maradjon. A citrom húsát felvágjuk apróra.

    Egy edénybe tesszük a citromok húsát, felöntjük a vízzel, hozzáadunk 8-10 dkg cukrot, a vaníliát, a fahéjat és felforraljuk. Botmixerrel krémesre pürésítjük.

    A tojássárgákat, pudingport és a tejszínt csomómentesre keverjük, majd besűrítjük vele a levest.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, majd a maradék cukorral kemény habbá verjük. A végén keverünk bele néhány csepp citromlevet és fényes, kemény habbá verjük.

    Sütőpapíros tepsire galuskákat teszünk a habból, majd 200 fokos sütőben kb 5-7 perc alatt szép arany barnára sütjük. Ha nem szimpatikus a sütőben sütés, akkor a levesben is kifőzhetjük a habot, úgy mint a madártejnél.

    A levest a habgaluskával, tejszínhabbal és kevés citromhéjjal tálaljuk.

    Aki szeretné, az a citromok héját is belekeverheti a levesbe a főzés után.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá