Hozzávalók:
Gombóchoz:
Elkészítése:
A vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.
A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük vízzel.
10 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, majd néhány perc múlva a szeletelt zellerszárat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.
Curryvel, mézzel, és mustárral ízesítjük, majd turmixoljuk.
Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel, morzsával, és pisztáciával.
Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból.
A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük. Azon forrón tálaljuk.