Lencsekrémleves különleges húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 200 g vörös lencse
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 db koktél paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár
  • 1 paprika
  • 1 sárgarépa
  • 2 tk mustár
  • 1 tk méz
  • 1 mk currypor csípős

Gombóchoz:

  • 50 dkg darálthús
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors, koriander
  • 8 dkg őrölt sós pisztácia

Elkészítése:

A vörös lencsét az elkészítés előtt rövid időre beáztatjuk.

A kisebb kockákra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük vízzel.

10 perc elteltével hozzáadjuk a feldarabolt sárgarépát, majd néhány perc múlva a szeletelt zellerszárat.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Következik a lencse, 10 perc alatt meg is fő.

Curryvel, mézzel, és mustárral ízesítjük, majd turmixoljuk.

Elkészítjük a húsgombócokat:

Összekeverjük a darált húst 1 tojással, sóval, borssal, köménnyel, korianderrel, morzsával, és pisztáciával.

Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsból.

A gombócokat a krémlevesbe tesszük, és 20 percig főzzük. Azon forrón tálaljuk.