Krémes zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 2 olaj
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1/2 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag fagyasztott zöldségkeverék (45 dkg)
- 1 l zöldségleves alaplé vagy víz és leves kocka
- főzőtejszín (kb 2 dl)
- só, bors, tárkony ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a karfiol rózsákat, felkarikázott sárgerépát és a többi zöldséget is (én most fagyasztott zöldséget használtam, mivel helyett kellett csinálnom a mélyhűtőben :D).
Picit összekeverjük, felönjtjük vízzel, majd hozzádobjuk a leves kockákat. Fözzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A végén hozzákeverjük a tejszínt és sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Ha szügséges egy pici liszttel sűríthetjük.
Egyszerű, gyors és finom.
Tipp:
A fagyasztott zöldséget helyetesíthetjuk pl. petrezselyemmel, burgonyával, zellerrel stb…, ízlés szerint.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »