Krémes zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 olaj
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1/2 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag fagyasztott zöldségkeverék (45 dkg)
- 1 l zöldségleves alaplé vagy víz és leves kocka
- főzőtejszín (kb 2 dl)
- só, bors, tárkony ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a karfiol rózsákat, felkarikázott sárgerépát és a többi zöldséget is (én most fagyasztott zöldséget használtam, mivel helyett kellett csinálnom a mélyhűtőben :D).
Picit összekeverjük, felönjtjük vízzel, majd hozzádobjuk a leves kockákat. Fözzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A végén hozzákeverjük a tejszínt és sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Ha szügséges egy pici liszttel sűríthetjük.
Egyszerű, gyors és finom.
Tipp:
A fagyasztott zöldséget helyetesíthetjuk pl. petrezselyemmel, burgonyával, zellerrel stb…, ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









