Krémes zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 2 olaj
- 1-2 fej vöröshagyma
- 1/2 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag fagyasztott zöldségkeverék (45 dkg)
- 1 l zöldségleves alaplé vagy víz és leves kocka
- főzőtejszín (kb 2 dl)
- só, bors, tárkony ízlés szerint
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a karfiol rózsákat, felkarikázott sárgerépát és a többi zöldséget is (én most fagyasztott zöldséget használtam, mivel helyett kellett csinálnom a mélyhűtőben :D).
Picit összekeverjük, felönjtjük vízzel, majd hozzádobjuk a leves kockákat. Fözzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. A végén hozzákeverjük a tejszínt és sóval, borssal és tárkonnyal ízesítjük. Ha szügséges egy pici liszttel sűríthetjük.
Egyszerű, gyors és finom.
Tipp:
A fagyasztott zöldséget helyetesíthetjuk pl. petrezselyemmel, burgonyával, zellerrel stb…, ízlés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »