Olasz zöldségleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1/2 karalábé
- 1 közepes cukkini
- 3-4 kelkáposzta levél
- 1/2 hámozott paradicsomkonzerv (200 gramm)
- 20 dkg zöldbab (vagy szemes bab)
- 1 evőkanál felaprított póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2-3 szál petrezselyem és zellerzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos kis kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a póréhagymát és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, majdb eletesszük a felkockázott sárga és fehérrépát, karalábét.
Kicsit átpirítjuk és vízzel felöntve, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, kelkáposzta levelet, a felkockázott cukkinit és együtt főzzük, majd beletesszük a paradicsomot a felvágott zeller és petrezselyemlevelet.
Összefőzzük és tálalás előtt meghintjük gazdagon bazsalikommal. Frissen reszelt parmezánnal kínálhatjuk.
Tipp:
Az olaszok zöldséglevese:-) és a miénk is:-).Finom tartalmas és egészséges leves.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.