Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes csirkeleves recept

Krémes csirkeleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A rántáshoz:

    • 2 ek olaj
    • 2 ek vaj
    • 4 ek finomliszt
    • 250 ml csirkealaplé

    A leveshez:

    • 4 ek olaj
    • 2 répa
    • 1 fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 2 szál szárzeller
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 marék borsó
    • 1 l csirkealaplé
    • 80 ml száraz fehérbor
    • 8 dl tejszín
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • 3 babérlevél
    • 1/2 ek kurkuma (el is maradhat)
    • 1/2 tk füstölt fűszerpaprika (el is maradhat)
    • 1/4 tk chilipehely (el is maradhat)
    • 1 csirkemell

    Elkészítése:

    A zöldségeket hámozzuk meg és szeleteljük fel. A húst mossuk meg, töröljük meg, majd azt is kockázzuk fel.

    Az olajat forrósítsuk fel egy edényben, majd fehéredésig pirítsuk rajta a húst. Ha a hús kifehéredett, akkor szedjük ki.

    Ha kell, akkor pótoljuk a zsiradékot, majd tegyük rá a hagymát és dinszteljük meg. Ha már színesedik, akkor adjuk hozzá a többi zöldséget és pirítsuk együtt pár percig. Legutoljára tegyük hozzá a fokhagymát és kicsit pirítsuk azzal is.

    Öntsük fel az alaplével és a borral, majd adjuk hozzá a húst és főzzük félig puhára.

    A rántáshoz kezdjük el melegíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vajat és hevítsük fel. Szórjuk bele a lisztet és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a langyos alaplével és főzzük sűrűre.

    A félkész leveshez adjuk hozzá a borsót, majd forraljuk fel. Ekkor adjuk hozzá a rántást is és keverjük el csomómentesre. Tegyük hozzá a fűszereket, majd fedővel fedjük le.

    Gyakran kevergetve főzzük puhára az egészet. Ha minden puha, akkor öntsük fel a tejszínnel és forraljuk össze.

    Petrezselyemmel és parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá