Krémes csirkeleves

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
A rántáshoz:

  • 2 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 4 ek finomliszt
  • 250 ml csirkealaplé

A leveshez:

  • 4 ek olaj
  • 2 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zeller
  • 2 szál szárzeller
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék borsó
  • 1 l csirkealaplé
  • 80 ml száraz fehérbor
  • 8 dl tejszín
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • 3 babérlevél
  • 1/2 ek kurkuma (el is maradhat)
  • 1/2 tk füstölt fűszerpaprika (el is maradhat)
  • 1/4 tk chilipehely (el is maradhat)
  • 1 csirkemell