Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos, gombás karalábé leves recept

Kolbászos, gombás karalábé leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg karalábé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál gyökér
    • 25 dkg gomba
    • 1 szál paraszt kolbász
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 ek finomliszt
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 1 kk só
    • 1 kk őrölt fekete bors
    • 0,5 cs petrezselyem zöld
    • 2 szál zeller zöld
    • 5 dkg eperlevél tészta

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikákra, a zöldségeket és a gombát vékony szeletekre, a karalábét kis kockákra vágjuk.

    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a zöldségeket, gombát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt pároljuk, belerakjuk a zeller zöldet, karalábét, rászórjuk a pirospaprikát majd, felöntjük a kívánt mennyiségre. Hozzáadjuk a kolbászt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel majd készre főzzük.

    Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én eperlevél tésztát tettem bele.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá