Kolbászos, gombás karalábé leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál gyökér
  • 25 dkg gomba
  • 1 szál paraszt kolbász
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek finomliszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 0,5 cs petrezselyem zöld
  • 2 szál zeller zöld
  • 5 dkg eperlevél tészta

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra, a kolbászt karikákra, a zöldségeket és a gombát vékony szeletekre, a karalábét kis kockákra vágjuk.

Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a zöldségeket, gombát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Pár percig együtt pároljuk, belerakjuk a zeller zöldet, karalábét, rászórjuk a pirospaprikát majd, felöntjük a kívánt mennyiségre. Hozzáadjuk a kolbászt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel majd készre főzzük.

Főzhetünk bele levesbetétnek tésztát, csipetkét. Én eperlevél tésztát tettem bele.

Jó étvágyat kívánok hozzá!