Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos krumplileves recept

Kolbászos krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg krumpli
    • 30 dkg vékony füstölt kolbász
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1/2 zeller
    • 1 zellerlevél
    • 1/2 tv paprika
    • 1 db babérlevél
    • 1 evőkanál olaj vagy zsír
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 teáskanál pirospaprika
    • 1 hegyes erős paprika
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk.

    Egy nagyobb fazékba belerakjuk a kockára vágott krumplit, zöldséget, répát, az egész vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet, a zellert és felöntjük 1,5 l vízzel.

    Elkezdjük főzni és ízesítjük babérlevéllel, sóval, hozzáadjuk a felaprított tv paprikát, végezetül a 2 cm vastagra szeletelt kolbászkarikákat.

    Ha megfőtt a levesünk, akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a lisztet és megpirítjuk zsemleszínűre. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük, gyors mozdulattal elkeverjük és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, hogy elmenjen a liszt íze.

    Erős paprika karikákkal tálaljuk.

    Tipp:

    Én házi vékony füstölt kolbásszal készítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá