Kolbászos krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 30 dkg vékony füstölt kolbász
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1/2 zeller
  • 1 zellerlevél
  • 1/2 tv paprika
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk.

Egy nagyobb fazékba belerakjuk a kockára vágott krumplit, zöldséget, répát, az egész vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet, a zellert és felöntjük 1,5 l vízzel.

Elkezdjük főzni és ízesítjük babérlevéllel, sóval, hozzáadjuk a felaprított tv paprikát, végezetül a 2 cm vastagra szeletelt kolbászkarikákat.

Ha megfőtt a levesünk, akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a lisztet és megpirítjuk zsemleszínűre. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük, gyors mozdulattal elkeverjük és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, hogy elmenjen a liszt íze.

Erős paprika karikákkal tálaljuk.

Tipp:

Én házi vékony füstölt kolbásszal készítem.