Krumplileves kaprosan recept
Hozzávalók:
- 4-5 krumpli
- 15-16 szelet szárított vargánya
- egy csokor kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só, bors, csipet őrölt kömény
- 1 csapott ek rozsliszt
- csipet kurkuma
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
Beáztatjuk a vargányát.
Az olajon és a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük hideg vízzel.
Beletesszük a hámozott, feldarabolt krumplit (ezt akár elő is főzhetjük, de én nem szoktam), beletesszük a beáztatott vargányát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csipet őrölt köményt. Teszünk bele összevágott kaprot (de én csak felét tettem be, a másik felét amikor tálaltam).
Megfőzzük a levest. Ha puha a krumpli, akkor pici ecetet is teszünk bele. 1 dl tejszínt adunk a leveshez. Én egy kis tálba teszem a tejszínt, majd forró levessel hígítom és hozzáadom a leveshez. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet, beletesszük a kaprot és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha nincs vargánya egy kis laskagombával, barna csiperkével is kipróbálható.