Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplileves kaprosan recept

Krumplileves kaprosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 krumpli
  • 15-16 szelet szárított vargánya
  • egy csokor kapor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, csipet őrölt kömény
  • 1 csapott ek rozsliszt
  • csipet kurkuma
  • ecet ízlés szerint

Elkészítése:

Beáztatjuk a vargányát.

Az olajon és a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük hideg vízzel.

Beletesszük a hámozott, feldarabolt krumplit (ezt akár elő is főzhetjük, de én nem szoktam), beletesszük a beáztatott vargányát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csipet őrölt köményt. Teszünk bele összevágott kaprot (de én csak felét tettem be, a másik felét amikor tálaltam).

Megfőzzük a levest. Ha puha a krumpli, akkor pici ecetet is teszünk bele. 1 dl tejszínt adunk a leveshez. Én egy kis tálba teszem a tejszínt, majd forró levessel hígítom és hozzáadom a leveshez. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet, beletesszük a kaprot és forrón kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ha nincs vargánya egy kis laskagombával, barna csiperkével is kipróbálható.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá