Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a kockára vágott krumplit, zöldséget, répát, az egész vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet, a zellert és felöntjük 1,5 l vízzel.
Elkezdjük főzni és ízesítjük babérlevéllel, sóval, hozzáadjuk a felaprított tv paprikát, végezetül a 2 cm vastagra szeletelt kolbászkarikákat.
Ha megfőtt a levesünk, akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a lisztet és megpirítjuk zsemleszínűre. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük, gyors mozdulattal elkeverjük és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, hogy elmenjen a liszt íze.
Erős paprika karikákkal tálaljuk.
Én házi vékony füstölt kolbásszal készítem.