Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karalábé leves daragaluskával recept

Karalábé leves daragaluskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Leveshez:

    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1 nagyobb karalábé
    • 1-2 kanál olaj
    • 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1-2 ek liszt
    • só, bors
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek vágott petrezselyemzöld

    Daragaluskához:

    • 5 ek búzadara
    • 1 ek olvasztott vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.

    A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

    A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!

    10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá