Karalábé leves daragaluskával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Karalábé leves daragaluskával

Hozzávalók:
Leveshez:

  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb karalábé
  • 1-2 kanál olaj
  • 1 l zöldségalaplé (akár leveskockából is)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 ek liszt
  • só, bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld

Daragaluskához:

  • 5 ek búzadara
  • 1 ek olvasztott vaj
  • 1 tojás

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd olajon megpároljuk egy fazékban. Fűszerpaprikával és kevés liszttel megszórjuk, majd zöldségalaplével felöntjük.

A zöldségeket megtisztítjuk, hosszúkásra vágjuk és a levesbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet szórunk rá. Addig főzzük közepes tűzön, míg a zöldségek meg nem puhulnak.

A galuska hozzávalóit összekeverjük és 20 percet hűtőben pihentetjük, majd a levesbe szaggatjuk kanál segítségével, de a leves ne forrjon!

10 percet főzzük még és ekkor a leves el is készült.