Jókai bableves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg füstölt csülök
- 1 szál gyulai kolbász
- 25 dkg szárazbab
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyem gyökér
- 1/2 zeller
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 dl tejföl
- fűszerpaprika
- olaj
- só
- őrölt bors
- 1 ek liszt
Csipetkéhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés liszt
- pici só
Elkészítése:
A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom, másnap leöblítem. A csülköt a babbal együtt teszem fel főni néhány babérlevéllel.
Megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket, a hagymát lereszelem. Mikor a csülök megfő, kezd leválni a csontról, kiszedem, és kihűlés után felkockázom. A megfőtt csülköt a zöldségekkel együtt (kivéve a hagymát) visszateszem a lébe, és megkóstolom. Ha még nem elég sós, nincs baj, mert a füstölt kolbász még javít az ízén.
A kolbászt is hozzáadom, majd lisztből, a hagymából, és kevés pirospaprikából rántást készítek, és hozzáadom a leveshez. A felaprított petrezselyem zöldjét is beleteszem.
Csipetkét készítek közben a tojásból, a lisztből, kevés sóból, és azt is belefőzöm a levesbe.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.