Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jókai bableves recept

Jókai bableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg füstölt csülök
    • 1 szál gyulai kolbász
    • 25 dkg szárazbab
    • 5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 1/2 zeller
    • 1 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 dl tejföl
    • fűszerpaprika
    • olaj
    • őrölt bors
    • 1 ek liszt

    Csipetkéhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés liszt
    • pici só

    Elkészítése:

    A babot és a csülköt egy éjszakára beáztatom, másnap leöblítem. A csülköt a babbal együtt teszem fel főni néhány babérlevéllel.

    Megtisztítom, feldarabolom a zöldségeket, a hagymát lereszelem. Mikor a csülök megfő, kezd leválni a csontról, kiszedem, és kihűlés után felkockázom. A megfőtt csülköt a zöldségekkel együtt (kivéve a hagymát) visszateszem a lébe, és megkóstolom. Ha még nem elég sós, nincs baj, mert a füstölt kolbász még javít az ízén.

    A kolbászt is hozzáadom, majd lisztből, a hagymából, és kevés pirospaprikából rántást készítek, és hozzáadom a leveshez. A felaprított petrezselyem zöldjét is beleteszem.

    Csipetkét készítek közben a tojásból, a lisztből, kevés sóból, és azt is belefőzöm a levesbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá