Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Izlandi ribizlileves recept

Izlandi ribizlileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 600 g ribizli
    • 100 g málna
    • 250 g skyr (vagy görög joghurt)
    • 150 g cukor
    • 1 fahéjrúd
    • 5 db szegfűszeg
    • 5 db zöld kardamom
    • 2 citrom hámozott héja
    • 1 marék mentalevél
    • 20 g finomliszt
    • csipet só

    Elkészítése:

    A ribizli felét a málnával egy lábosba helyezzük. Hozzáadjuk a cukor felét és néhány percig főzzük, amíg a gyümölcsök szétesnek.

    Közben elkészítjük a fűszerkivonatot. 3 dl vizet egy kisebb lábosba öntünk, hozzáadjuk a fűszereket, a citrom hámozott héját és a cukor másik felét. Közepes lángon addig főzzük, amíg a kivonat sárga színt kap, majd leszűrjük.

    A gyümölcsökhöz adjuk a sót és felöntjük 7 dl (forró) vízzel. A fűszerkivonatot is beleöntjük, majd kb 5 percig főzzük alacsony lángon. A levest egy botmixerrel pürésítjük.

    A skyrt egy habverővel simára keverjük, majd belekeverjük a lisztet. Egy kevés vízzel segíthetünk, hogy ne legyen kemény. A habarást a levesbe öntjük, miközben folyamatosan keverjük. Néhány percig még főzzük, majd elzárjuk a hőt és a maradék ribizlit is a levesbe keverjük.

    A levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Ha szeretnénk, hogy a ribizli megtartsa az alakját, a kihűtött levesbe keverjük bele.

    Tipp:

    Ez a leves gyorsan és egyszerűen elkészül és nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá