Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almaleves recept

Almaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg alma
    • 1 citrom leve
    • kb 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer vagy akár porcukor
    • 1 tk egész szegfűszeg
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 kis pohár tejföl (150 g)
    • 2 púpozott ek étkezési keményítő
    • csipet só

    Elkészítése:

    Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni.

    1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót és az édesítőt, majd az almakockákat és 5 perc alatt megfőzzük.

    A tejfölt és a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk, utána már tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá