Almaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg alma
  • 1 citrom leve
  • kb 3 ek xilit vagy tetszőleges édesítőszer vagy akár porcukor
  • 1 tk egész szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 2 púpozott ek étkezési keményítő
  • csipet só

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni.

1,5 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, csipet sót és az édesítőt, majd az almakockákat és 5 perc alatt megfőzzük.

A tejfölt és a tejszínt kevés forró vízzel és az étkezési keményítővel simára keverjük és miközben a leves forr, hozzáöntjük. Alaposan átkeverjük és 1-2 perc alatt összeforraljuk, utána már tálalhatjuk is.