Húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertés comb
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek zabpehyely
- 20 dkg zöld bab
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- fél kisebb zellergumó
- fél karalábé
- zöld lestyán, petrezselyemzöld, zeller zöld
- 2 db nagy nap érlelte paradicsom
- 1 pohár zöldborsó(1,5 dl)
- fél tv paprika
- 1 hagyma
- 1 nagy fehér csiperke gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só,bors,kis darab csípős paprika, csipetnyi őrölt kömény, mokkáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.
Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt,fűszerpaprikát,és belereszeljük a fokhagymát,belekeverjük a zabpelyhet.
Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet és lestyánt, majd ezt is belerakjuk.
Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk.
Kb 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót, kb. öt perc múlva a lángot lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Természetesen a zabpehely helyett rizs is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »