Húsgombócleves recept
Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertés comb
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 ek zabpehyely
- 20 dkg zöld bab
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem
- fél kisebb zellergumó
- fél karalábé
- zöld lestyán, petrezselyemzöld, zeller zöld
- 2 db nagy nap érlelte paradicsom
- 1 pohár zöldborsó(1,5 dl)
- fél tv paprika
- 1 hagyma
- 1 nagy fehér csiperke gomba
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só,bors,kis darab csípős paprika, csipetnyi őrölt kömény, mokkáskanál fűszerpaprika, 1 teáskanál házi ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk.
Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, felaprított zöldhagymát, gombát, picit sózzuk kb. két csipetnyi sót szoktam belerakni, és elkezdjük dinsztelni ( a dinsztelt sárgarépától szép színt kap a levesünk) 2-3 perc után vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a levesünkhöz a megpucolt zöldbabot.
Fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, adunk hozzá lestyánt, zeller zöldet, ételízesítőt.
Alacsony fokozaton elkezdjük főzni.
Közben elkészítjük a húsgombócot, a darált húshoz adunk egy tojást, sót, borsot, őrölt köményt,fűszerpaprikát,és belereszeljük a fokhagymát,belekeverjük a zabpelyhet.
Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zeller zöldet és lestyánt, majd ezt is belerakjuk.
Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kis gombócokat formázunk, nedves vágódeszkára rakjuk. Amikor jól felforrt a levesünk hozzáadjuk.
Kb 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót, kb. öt perc múlva a lángot lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Természetesen a zabpehely helyett rizs is használható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









