Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc leves recept

Húsgombóc leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 liter hideg víz
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • fél karalábé
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1evőkanál étolaj
    • 1/2 kávéskanál só
    • 1 kávéskanál étel ízesítő

    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált sertés hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg trappista sajt reszelve
    • 1/2 kávéskanál őrölt bors
    • 1 teáskanál étel ízesítő

    Díszítéshez:

    • Szárított petrezselyem zöldje

    Elkészítése:
    A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk.
    Tűzön,félig puhára főzzük őket.Közben a gombócnak valót összedolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,és bele engedjük a levesbe. Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszítjük. Külön leves betét nem kell bele!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá