Húsgombóc leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 2 liter hideg víz
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- fél karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1evőkanál étolaj
- 1/2 kávéskanál só
- 1 kávéskanál étel ízesítő
Húsgombóchoz:
- 30 dkg darált sertés hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg trappista sajt reszelve
- 1/2 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál étel ízesítő
Díszítéshez:
- Szárított petrezselyem zöldje
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk.
Tűzön,félig puhára főzzük őket.Közben a gombócnak valót összedolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,és bele engedjük a levesbe. Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszítjük. Külön leves betét nem kell bele!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.