Húsgombóc leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 liter hideg víz
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • fél karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1evőkanál étolaj
  • 1/2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál étel ízesítő

Húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertés hús
  • 1 tojás sárgája
  • 5 dkg trappista sajt reszelve
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál étel ízesítő

Díszítéshez:

  • Szárított petrezselyem zöldje

Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk,kis darabokra aprítjuk fel. Majd az olajon meg pároljuk,felengedjük a vízzel és a fűszereket is belerakjuk.
Tűzön,félig puhára főzzük őket.Közben a gombócnak valót összedolgozzuk,és dió nagyságú gombócokat formálunk belőle,és bele engedjük a levesbe. Készre főzzük,s ha megfőtt szárított petrezselyem zölddel díszítjük. Külön leves betét nem kell bele!