Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alföldi gulyásleves galuskával recept

Alföldi gulyásleves galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál zöldség
    • 10 dkg zeller gumó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál (mangalica) zsír
    • 1 teáskanál köménymag
    • 1 teáskanál őrölt bors
    • 2 evőkanál pirospaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 krumpli
    • 2 zeller szár
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 paradicsom
    • 1 TV paprika

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.

    A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.

    Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.

    Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.

    Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.

    Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá