Alföldi gulyásleves galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertés tarja (csont nélkül)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 10 dkg zeller gumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál (mangalica) zsír
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 krumpli
  • 2 zeller szár
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra felaprítjuk. A húst is hasonló méretű kockára vágjuk.

A zsírt feltesszük melegedni, majd az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk és következik a kockára vágott hús.

Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.Ezután rátesszük a szintén kockára vágott zöldségeket és együtt pároljuk tovább. Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, majd rászórjuk a pirospaprikát és felengedjük 2 l vízzel.

Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, a zeller szárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.

Amíg fő a gulyásleves elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük és hozzáadjuk a lisztet összekeverjük, lágy galuska tésztát készítünk.

Amikor a leves már majdnem megfőtt, akkor (egy vágódeszkára kiborítjuk a galuska tésztát) egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A mikor feljönnek a galuskák a leves tetejére és megnőnek akkor elkészült a finom gulyásleves.